Vi kräver nolltolerans! Svensk lagstiftning äntligen åt våra barns håll.

I Januari är det tio år sen gruppen startades, 

Vi som kräver nolltolerans mot våld & övergrepp på barn

Vi har varit elvatusen som mest men sen saborterade någon avundsjukt gruppen men vi har legat stabilt på 700-1000 som engagerar sig för BARN i Sverige.
 
Gruppen är inte känslobaserad utan fungerar alla dagar i veckan året runt för att uppmärksamma och reagera kring det mesta som rör barn och unga. Vi gör ingen åtskillnad på uppväxt, härkomst, inkomster eller dyl. Här bryr vi oss om alla barn som kan behöva vårt stöd och ögon 😍
 
https://skl.se/demokratiledningstyrning/manskligarattigheterjamstalldhet/barnetsrattigheter/barnkonventionenblirsvensklag.887.html
 
Vi har velat se FN:s barnkonvention i svensk lagstiftning och vår önskan har äntligen gått i lås 😃
 
Att bara bry sig om något enstaka barns utsatthet är grymt när 4-500 000 barn och unga exempelvis bor tillsammans med föräldrar som har olika drogproblematik. Det krävs empati, intresse och kärlek för barnen alltid. Så välkommen om du också vill göra mer än sitta vid dikeskanten och dingla med benen om och när nästa barn försvinner från vår mänskliga radar.
 
Barnkonventionen blir svensk lag
Den 13 juni fattade Riksdagen beslut om att inkorporera konventionen om barnets rättigheter i svensk lag den 1 januari 2020.
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: