Prytz har styrt & kontrollerat Lund i 44 år. Dags att avtacka honom nu innan han "möglar."

 
Lennart Prytz vid en mottagning på rådhuset i Lund i samband med Lunds humorfestival 2012.

Lennart Prytz, född 13 april 1943 i Göteborg, är en svensk politiker (socialdemokrat) och tidigare rektor.[1]

Han växte upp i Göteborg och flyttade till Skåne som 22-åring. Prytz var tidigare rektor på en av Lunds skolor och 1974 blev han aktiv i Lundapolitiken. År 1994 blev han heltidspolitiker och var 1994–2006 kommunalråd i Lunds kommun, omväxlande i majoritet som kommunstyrelsens ordförande eller i opposition.[2] Efter valförlusten i Lund 2006 avstod han från post som något av oppositionens kommunalråd för att "ta en annan plats i laget". Han har dock fortfarande politiska uppdrag, nu som kommunfullmäktiges ordförande och som socialdemokraternas gruppledare.

 

Prytz är styvfar till komikern Johan Wester.

Lennart Prytz "äger" Lund och tillsätter sina adepeter som det honom behagar. 2006 kom "fotsoldaten" Anders fram från Prytz inre råd och genom denne person har Lennart sen kunnat styra vidare...

Anders Almgren är numera lydig socialdemokrat som går i "koppel." Socialdemokraterna har tillsammans med Liberalerna främst men även moderaterna försökt göra Lund till sin egen "Lekskola."

https://www.sydsvenskan.se/2013-01-02/moglet-slar-hart-mot-skolbarnen

 

Minst 42 mögel skolor står i Lund kommun utan sanering. Men det skiter makten i när de kommit upp i åren och vill lämna personliga arv efter sig. Vad med att möta Gud öga mot öga? Allt de har vägrat göra för barn och utsatta kommer att drabba de hårt i nästa "distrikt." Och tror ni att de värnar invandrare? Glöm det!

 

Anders Almgren och Johan Wester är styvpappa Prytz "fotsoldater." https://www.skd.se/2017/02/15/sparvagsbygget-ar-i-gang/

https://www.sydsvenskan.se/2006-10-17/anders-almgren-blir-nytt-oppositionsrad

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: