Livets ord har vänt ryggen åt Jesus för länge sen. Vem vill man behaga och tjäna?

 
 
Jag förstod aldrig varför Ulf Ekman flyttade till Israel och predikade Paulus sju dagar i veckan när jag bodde i Uppsala? Att Svenskt-Israelisk information går hand i hand med sekten fattar jag inte heller. 
 
Och när jag kontaktade en Lisa Abramowicz för flera år angående min och många andras utsatthet på Livets ord där hon hade och har flera kontakter fick jag inget svar. Har hon ingen som helst förståelse för lidandet som påstår sig bekämpa antisemitism? Vem är hon? Gud? 
 
Är bara ett slags hat befogat att lyfta? För mig som Jesus följare är det högst tvivelaktigt att smeka sektmedlemmar medhårs och dessutom sitta i deras knä när jag vet hur de agerat och våldtagit andliga själar.
 
Jag var ju för tusan slav under eländet. Serverade "sektmedlemmarna" under fattiga former och var utsänd av Gud för att ta tempen på deras s k hjärtan. Såg Ekmans söner roffa åt sig och vara ihop med olika tjejer medan min egen bror som gick i samma klass inte fick röra sig. Snacka om att det stinker!
 
Jag har bekämpat antisemitism Lisa, men har du bekämpat sekterism och gått upp emot ledarskapet på Livets Ord som är dina kompisar? För mig hör nämligen ALL medmänsklighet ihop. Och man kan inte bekämpa "hatet" genom hat eller andra fördomar. Jag är varken svart, jude; muslim, grek, man eller något märkvärdigt. Bara en kvinna som av någon outgrundlig anledning kallats av Gud att vara ett vittne. Det jag har sett och hört p.g.a min tro på Jesus är mycket!
 
Jag kan inte hata en enda människa. Däremot kan jag som Jesus se igenom människors motiv och tankar. Och tro inte att jag för en sekund inte ser vad vissa sysslar med. 
 
Vet man inte om att sådd och skörd hör ihop? Jag har gått under Livets Ord och Israel som vore jag en plattfisk. Och ändå är det JESUS jag följer. Jag känner för judar och är emot antisemitism. Men jag känner också för muslimer, idrottspersoner, långa; smala, barn, korta och andra medmänniskor. Ulf Ekman predikade hela tiden om "Guds egendomsfolk" judarna och vi kristna skulle bara vara tacksamma om vi ens fick plats i kyrkan.
 
Men det är ett annat evengelium än det Kristus Jesus predikade. Och vad gjorde Ekman i Israel? Numera är han troende katolik, said what? Ska man dyrka "morsan" mer än den utvalde och framstående? Ska jag ta åt mig äran när min son är den kallade? Verkar inte speciellt rättfärdigt!
 
Vad blir det härnäst? Money, money, money must be funny....
 
Paulus var från begynnelsen "Saulus" och han förföljde kristna. En dag på väg till Damaskus i Syrien där han skulle döda föll han av hästen han satt på och blev blind...

"Men un­der färden, då jag närma­de mig Da­mas­kus, om­gavs jag plöts­ligt mitt på da­gen av ett bländan­de ljus­sken från him­len. Jag föll till mar­ken och hörde en röst säga till mig: ’Saul, Saul, varför förföljer du mig?’ Jag fråga­de: ’Vem är du, her­re?’ Han sva­ra­de: ’Jag är Je­sus från Na­sa­ret, den som du förföljer.’ De som var med mig såg lju­set men hörde in­te rösten som ta­la­de till mig. Jag fråga­de: ’Vad skall jag göra, her­re?’ Och Her­ren sva­ra­de: ’Gå ge­nast till Da­mas­kus. Där skall du få ve­ta allt som du har ut­setts att göra.’ Ef­tersom strålglan­sen ha­de gjort mig blind fick mi­na följe­sla­ga­re le­da mig vid han­den, och så kom jag fram till Da­mas­kus.

fick jag un­der färden, kung Agrip­pa, mitt på da­gen se ett ljus som kom från him­len och om­gav mig och mi­na res­kam­ra­ter med ett sken som var star­ka­re än so­len. Vi föll al­la till mar­ken, och jag hörde en röst som sa­de till mig på hebre­is­ka: ’Saul, Saul, varför förföljer du mig? Det går dig il­la om du spjärnar emot.’ Jag sa­de: ’Vem är du, her­re?’ Och Her­ren sva­ra­de: ’Jag är Je­sus, den som du förföljer. Stig upp och stå på di­na ben! Jag har vi­sat mig för dig för att ut­se dig till min tjäna­re och till vitt­ne om vad du har sett av mig och vad du kom­mer att få se av mig i fram­ti­den." Apg.
 
 
Man är INTE antisemit för att man granskar någon judes vandel och inte heller rakt igenom god för att man råkar vara jude. Jag träffade på en judisk man för ett tag sen som var så arrogant och elak att jag saknade ord (och det säger väl allt). Är man antisemit om man avslöjar en judisk persons lögner, svek och hat? Såklart inte. Skilj på sak och person!
 
Det får ALDRIG bli så att en minoritet äger yttrandefriheten och andra världskrigen är över. Vi får aldrig glömma och inte heller lyfta upp detta så fort en judisk person känner sig påhoppad eller kränkt av andra orsaker.
 
För vad händer då med världen? Jo vi fråntar en grupp allt ansvar och skiljer ut den på samma perversa sätt som Adolf Hitler gjorde. Det mina kära vänner är upptakten till antisemtism. Sunt ifrågasättande ska gälla oss alla och envar.

Ett annat evangelium

"Jag är förvånad över att ni så snart överger honom som har kallat er genom sin nåd, för ett annat evangelium – fast det inte finns något annat; det är bara några som ställer till förvirring bland er och söker förvränga evangeliet om Kristus. 8Men om någon, vore det så jag själv eller en ängel från himlen, skulle förkunna ett annat evangelium än det jag har förkunnat för er – förbannelse över honom! Vad jag redan har sagt säger jag nu en gång till: om någon förkunnar ett annat evangelium för er än det ni har fått – förbannelse över honom!" Gal 1:6-9

Vidare så säger Guds ord uttryckligen av f.d juden Paulus i Galaterbrevet 3:26-29 28, "Alla är ni nämligen genom tron Guds söner, i Kristus Jesus. Är ni döpta in i Kristus har ni också iklätt er Kristus. Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Kristus JesusMen om ni tillhör Kristus är ni också avkomlingar till Abraham och arvtagare enligt löftet.

 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: