Låt kulturhistorien få leva kvar i vårt Lund och Sverige!

Alla traditioner är inte av godo och för människans bästa och därför måste utvecklingen och förnyelse ständigt ske med och för mänskligheten. Tack gode Gud för vetenskap och annan kunskap. Men sen har vi saker som behöver att vi håller fast och bevarar. Jag talar om det kulturarv som måste k-märkas för all tid. Utan historia ingen framtid.
 
Moderna tider är inte odelat positiva. Vi måste se upp med hur vi handskas med vårt förflutna. Inte kasta ut barnet med badvattnet. Och jag är den första att beklaga människors sorg och förlust från hemländer och städer där krig, bränder eller andra olyckor drabbat och förstört. Man saknar bilder från sitt förflutna och det måste göra ont. Samtidigt kan inte hela världen riva ned sin historia för att visa en falsk empati. Bli en del av denna kultur och historia. Ta med din egen till "fikabordet" men döda inte den svenska själen som faktiskt byggde välfärden för så många.
 
Jag fattar att man kanske inte känner för och med byggnader, berättelser och historia om man inte varit delaktig. Men det är föräldrars plikt och skyldighet att fostra och lära barnen om detta lands historia och kultur.
 
Vi är inget mini USA där alla länder ska infogas i en osalig blandning eftersom vi är så litet och saknar något som håller oss samman. När Socialdemokratin drog in Antikrist försvagades den svenska folksjälen med flit. Men världen har råd med ett Sverige också.
 
Andra länder och kulturer världen över slår vakt om sitt. Man blir inte modern genom att kapa alla rötter. Tvärtom uppstår en inre vilsenhet som kan skapa psykisk ohälsa över ett helt folkslag och det i sin tur genererar galenskap och ofrid. Vi har inte fått freden gratis och oavsett hur många som kommit hit varit arga på vår "neutralitet" har Sverige mottagit miljontals människor just p.g.a att vi valde att inte ta ställning i vissa frågor. Och sen måste vi förstås ta itu med dubbelmoral och högmod. Men att förneka vår historia och kultur vore galenskap.
 
Jag gillar nya saker och uppskattar också den tid som har varit. Min historia och din är viktig. Ingen har rätt att ta den ifrån oss, eller hur? Vad vore Pisa utan sitt lutande torn, Mekka utan alla vallfärdande muslimer eller Rom utan Vatikanstaten?
 
Min dotter på Kulturen i Lund där man kan låna historiska kläder och känna kulturhistoriens vingslag fast man inte levde på den tid som finns representerad. Det är ju vad fantasi kan göra åt oss. Återskapa och minnas bakåt.....

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: