Kyrkan fejkar den kristna tron och står inför Domen och Domaren!

 
 
Kyrkor runt om i Sverige predikar inte Guds ord utan plockar ut vissa bitar för att smeka människor medhårs. Det ska inte ställas krav och man får definitivt inte röra upp något som kan riskera en enda medlems intäkter. Men vad säger Gud om den saken?
 
Ja hela Nya Testamentet varnar människor för att hitta på egna ord som inte har förankring i Bibeln ett enda dugg. Jesus var mycket tydlig med sina instruktioner till alla efterföljarna. Han sade b la att kristna ska göra större under än de han själv utförde.
 
I Johannesevangeliet 14:12-13,
 
"Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Den som tror på mig, han skall ock själv göra de gärningar som jag gör; och ännu större än dessa skall han göra. Ty jag går till Fadern, och vadhelst I bedjen om i mitt namn, det skall jag göra, på det att Fadern må bliva förhärligad i Sonen."
 
När hörde eller såg du en kristen i Sverige utföra stora gärningar? Jag har gjort några men då brist på viljan att tro vilar så starkt över detta sekulariserade land så måste det förmodligen till fler dåd och krig innan folk vaknar och ödmjukar sig. 
 
Sen finns det ytterligare något fundamentalt för en kristen som vill ha del av Guds rike, nämligen att "födas på nytt". När hörde du en präst hålla en predikan om att ta emot den Helige Ande?
 
Jag har tagit emot Honom och lever varje dag med tillgång till andlig vägledning och urskiljning. Därför ser och hör jag sånt som "världsliga" personer inte kan ta in och förstå. Och så här säger Bibeln om den saken,
 
Joh 3:1-10

"Bland fariseerna fanns en man som hette Nikodemos och var medlem av judarnas råd. Han kom till Jesus en natt och sade: ”Rabbi, vi vet att det är från Gud du har kommit som lärare. Ingen kan göra sådana tecken som du utan att Gud är med honom.” Jesus svarade: ”Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike.” Nikodemos svarade: ”Hur kan någon födas när han är gammal? Han kan väl inte komma in i moderlivet och födas en gång till?” Jesus svarade: ”Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född av vatten och ande kan inte komma in i Guds rike. Det som har fötts av kött är kött, och det som har fötts av ande är ande. Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt. Vinden blåser vart den vill, och du hör den blåsa, men du vet inte varifrån den kommer eller vart den far. Så är det med var och en som har fötts av anden.” Nikodemos frågade: ”Hur är detta möjligt?” Jesus svarade: ”Du skall vara lärare för Israel och förstår inte det!"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: