Falkenberg mer än en "sommaridyll"!

 
Jag föddes och växte upp i Falkenberg som utåt ofta beskrivs som "idyllisk" men jisses vad misär, ondska, förtal, fördomar och hat styrt många i stan. Och självmordsstatistiken brukade tala sitt tydliga språk.
 
Det fanns trevliga människor men också riktigt djävulska som styrde och ställde i staden. Att "skvallra" dvs säga sanningen om sakers tillstånd ledde till hårda mentala och fysiska bestraffningar. Nu är hög tid att staden erkänner alla nedtystade mord, våldtäkter, stölder; bränder och förtal!
 
Minns hur en skolkamrat hängt sig på vinden. Min farmor som jobbade inom vården berättade att människor hoppat i Ätran nedanför sjukhuset. Det viktigaste var skenet utåt på den tid när jag bodde där. Och om det hade ändrat sig borde jag hört något eller hur?
 
Det ser säkert ut så här i och för många småstäder men sommaridyllerna blir spöklika när hösten gör sitt intrång.
 
 
 
Allt pulserande liv upphör och havet som varit en lyckoplats för möten blir dyster, kall och melankolin lägger slöja över allt.
 
Tystnadskulturen ett faktum. Även om man visste vad som skedde bakom lykta dörrar så teg man i demoniskt samförstånd. -"Skvallrar du så skvallrar jag". Och då det yttre är viktigast så får ingen skrapa på den mörka ytan.
 
Jag var inte den enda flickan som växte upp med missbrukande pappa, men jag äger mitt liv och vägrar bli ett med lögnens lakejer.
 
För några år sen kom regelrätta hot från några gamla raggare i stan då jag lyft på stadshemligheterna. Och vilka trodde de att de var? Gud? Knappast. Bara livrädda förövare som borde skakat galler för länge sen.
 
Våldtäktsmän och deras medberoende kärringar som helst dricker vin och solar så fort solen tittar fram. Man tar aldrig itu med misär och skuld. Lägger bara plåster på stora öppna sår. Och hur har det gått?
 
Ur filmen "Farväl Falkenberg." Känner igen depressionen 😳
 
Självklart fanns det bra saker med Falken-berg men mobbning, utanförskap, fördomar och rasism gjorde att jag inte ville vara kvar mer än nödvändigt. Drog därifrån som artonåring och har aldrig ångrat det. Och det finns kvar svin i stan som ska få dricka ur hämndens bägare och att "staden" sluter upp i sökandet efter Dante handlar mångt och mycket om nyfikenhet från flera håll (men inte alla förstås).
 
Man vill vara den som hittar honom först. Om kärlek var den enda bakomliggande anledningen till den stora uppslutningen i sökandet hade han kanske inte "försvunnit" in the first place. Hycklare. Det är viktigt att utåt inför resten av världen visa upp ett falskt sken. Men vem försöker man lura?
 
 
Och gissa om man höll och håller koll? Fast ändå inte. För vad kan dyka upp om och när oinvigda stiger in i stan för att söka? Vi är många som lämnat sommaridyllen bakom oss och har berättelser om människor, fenomen och kan fälla Goliat!
 
Det tävlades i gardinuppsättningar och klädmärken. Den som inte hade lacost, lyle scott och andra märken mobbades ut. Drognyttjande var gigantiskt. Yta blir viktigt då man döljer det som sker bakom dörrarna. Och psykiatrin räds man. Hellre supa hjärnan i bitar än söka rätt slags hjälp tyvärr.
 
Nere vid Ätran på bänkar satt ungdomar och sniffade lim i plastpåsar. Jag såg och min egen farbror var polis i stan som lyckades få ut information ur mig om min systers kriminella pojkvän utan att jag förstod det. Först efteråt insåg jag att han lagt ihop ett och ett. Men det är inte lätt att vara ordningsmakt när folk kniper. 
 
 
 
Och jag jobbade på "Hallagården" med utvecklingsstörda och cp skadade. Min egen kompis drev med dessa slags underbara människor och henne lämnade jag också tack och lov efter några år. 
 
Och "anden i glaset" och allsköns skit som brukade utspelas påminner om den amerikanska södern mer än något annat. 
 
Filmen "Anklagad" med Jodie Foster i huvudrollen hade lika gärna kunnat vara direkt hämtad ur en sann berättelse från Falkenberg. För här slog, misshandlade och våldtog männen de snygga och fria tjejerna medan avundsjuka kvinnor applåderade i sitt äckliga hat.
 
Må varje våldsverkare och förövare avslöjas och feta paddor kväker även om de bantar aldrig så mycket 💩

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: