Barnmorskor sanna hjältar!

Tack Lunds KK för att ni gjorde min födelse till något värt att minnas för mamma, pappa och mormor//Illian Santesson Yassin
 
 
Det är inte svårt att känna stor tacksamhet när man som undertecknad nyss fått se hur förlossningsvård och barnmorskor fungerar i Sverige. Och då min älskade dotter födde mitt första barnbarn för litet tag sen såg vi hur barnmorskor jobbar likt hjältar. Man avlöste varandra men tullade inte på kvaliteten. Och Lunds och Helsingborgs KK får sannerligen högsta betyg från oss.
 
I Sverige hyllar gärna folk som gärna syns i offentlighetens ljus utan annan anledning än att de själva vill ha bekräftelse och ryggdunk.
 
Men barnmorskorna står i livets tjänst på ett förtjänstfullt sätt utan vidare uppmärksamhet. Självklart är alla barnmorskor olika och vi hann träffa flera under min dotters vistelse. Det som slog mig och oss var att alla hade samma höga kompetens och lyhördhet. Anna som förlöste min dotter var så grym! Anpassad efter min dotters och hennes mans önskemål kring förlossningen. Hjälte och min dotters hjälteinsats var också magisk! Tack gode Gud 😇
 
En insamlingsgala till alla barnmorskor i landet skulle vara rättfärdigt.
 
Och pengarna som samlades in skulle gå till välbehövliga rekreationer.
 
För de jobbar stenhårt med att göra våra barns första tid i livet så säkert det bara går. Och att göra födande kvinnors stundom mycket smärtsamma upplevelser till något som gör att man och de ändå väljer att föda på nytt kräver sina kvinnor (och män).

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: